Naar homepage
Header website 1

Stoptober: 28 dagen een rookvrije zorginstelling

Publicatiedatum

Duizenden zorgprofessionals slaan jaarlijks hun handen ineen om bij te dragen aan het succes van de landelijke campagne Stoptober. Stoptober is ook een handig middel om in te zetten om ons gezamenlijke doel uit het Preventieakkoord - een rookvrije ggz in 2025 - te bereiken. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. En Stoptober werkt, al 10 jaar lang! Hoe zet jij Stoptober in dit jubileumjaar in?

Belangrijke rol zorgverlener bij Stoptober

Roken is een verslaving en stoppen met roken geeft enorm veel gezondheidswinst. Maar: stoppen met roken is niet makkelijk. Een zetje in die richting kunnen mensen die roken goed gebruiken. Rond september is er veel media-aandacht voor Stoptober. Daar kan je als zorgverlener mooi op inhaken en op een laagdrempelige manier het stoppen met roken onder de aandacht brengen. Het is bovendien bewezen dat een stopadvies van een zorgverlener veel vaker leidt tot een stoppoging. Daag je cliënten én collega’s uit om hun roken op pauze te zetten en het gewoon eens 28 dagen te proberen.

Je kunt nu al beginnen!

Kick-off op 3 september, start Stoptober op 1 oktober

Op 3 september start de Stoptobercampagne en kunnen mensen zich inschrijven op de website van Stoptober. Op naar een succesvolle start op 1 oktober!