Naar homepage
Header website 3

Quirijn Lok nieuwe bestuurder Informatiebeleid bij de Nederlandse ggz

Publicatiedatum

Quirijn Lok is door de leden van de Nederlandse ggz benoemd als nieuwe bestuurder. Hij krijgt vanaf 1 september 2024 de portefeuille Informatiebeleid. Daaronder vallen bijvoorbeeld de beschikbaarheid en het uitwisselen van gegevens tussen zorgaanbieders. Lok is benoemd voor een eerste termijn van 4 jaar.

“De toekomstige beschikbaarheid van de geestelijke gezondheidszorg staat onder druk. Om ons belangrijke werk voor cliënten en de maatschappij te blijven vervullen is automatisering en digitalisering noodzakelijk, daarbij helpt een meer datagedreven aanpak”, vertelt Lok, die ook bestuurder is bij GGZ Westelijk-Noord-Brabant. “Ik ben blij om op nationaal niveau bij te dragen aan de transformatie van de zorg, terwijl ik bij GGZ Westelijk-Noord-Brabant blijf werken aan het verlagen van de administratieve lastendruk en het verbeteren van de zorg voor onze cliënten."

Digitalisering van de zorg

Bestuursvoorzitter Ruth Peetoom is blij met de benoeming van Lok. “De zorg digitaliseert snel en naast alle mogelijke voordelen daarvan is het ook belangrijk dat verantwoord wordt omgegaan met gegevens. Ook moeten medewerkers goed worden meegenomen in nieuwe toepassingen en innovatieve oplossingen. Quirijn is ambitieus om hier komende jaren mee aan de slag te gaan en ik heb er alle vertrouwen in dat hij de ggz verder gaat helpen als bestuurder Informatiebeleid.”

Meer lezen over Informatiebeleid? Ga dan naar de themapagina.