Naar homepage
Lopende mensen zebrapad 2

Netwerkbijeenkomst volwaardig burgerschap - 10 oktober

Datum en tijd
Locatie:
Online

Plenaire deel

Onder leiding van Violet Petit van de Erasmus Universiteit gaan we de strategische koers van het waardenetwerk Volwaardig burgerschap 2025 gebruiken om te oefenen op het thema: positieve impact zichtbaar maken. Op de drie thema’s voor 2024 gaan we in subgroepen 1) concrete doelen, 2) werkzame mechanismen, en 3) methodieken om informatie met elkaar te interpreteren, met als resultaat dat we een gezamenlijk beeld hebben hoe impact zichtbaar te maken. Je gaat weg met een beeld hoe je meer impact (zichtbaar) maakt en draagt bij aan concretisering van de positieve impact van dit waardenetwerk. Bekijk vooraf de onderstaande video over Positieve Impact van 15 min, we veronderstellen deze kennis als bekend.

Violet Petit-Steeghs is assistant professor Healthcare Governance aan de Erasmus School of Health Policy & Management (Erasmus Universiteit Rotterdam). Petit-Steeghs heeft de evaluatie van het Actieprogramma Verward Gedrag, dat zich richtte op lokale initiatieven voor mensen met onbegrepen gedrag, geleid. Momenteel leidt zij, in samenwerking met o.a. KC Phrenos, het landelijke team BE-grip.BE-grip begeleidt en monitort netwerken die zich bezig houden met ondersteuning bij onbegrepen gedrag en is verbonden aan het Actieprogramma Grip op Onberip van ZonMW.

Themagroepen

  1. Herstelgericht werken
  2. Netwerksamenwerking rond de burger en naaste:
  3. Wonen en woonvormen
  4. Werk en Zingeving

In de themagroepen delen we ook goede voorbeelden en wetenschappelijke inzichten en gaan we met elkaar in gesprek over wat dit betekent in jouw situatie als zorgprofessional, wat werkt en wat niet werkt.

Aanmelden

De online bijeenkomst vindt plaats op 10 oktober van 13.00 tot 15.30 uur. Wil je deelnemen aan de netwerkbijeenkomst en heb je een voorkeur voor een specifieke themagroep? Stuur dan een e-mail naar Liesbeth van Gent, netwerkcoördinator Volwaardig burgerschap, lgent@denederlandseggz.nl

Voor wie

De deelnemers zijn heel divers. Op dit moment doen bestuurders, directeuren, beleidsadviseurs, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en onderzoekers mee. Ook samenwerkingspartners zoals MIND, Aedes, Divosa, Phrenos, Trimbos, de VvED (Vereniging van Ervaringsdeskundigen), herstelinitiatieven, gemeenten en welzijnspartners maken deel uit van het netwerk.

Wat levert het je op?

  • Betere blik op je eigen project
  • Als professional heb je een plek waar je je vragen kunt bespreken
  • Inzicht in werkzame elementen voor het vraagstuk
  • Met input van andere ‘peers’ en van hun aanpak (wat werkt en wat niet)
  • Input voor landelijke lobby vanuit de inhoud van de opgave/oplossing

Wat vragen we van jou?

  • Met je eigen project/beweging aan de slag! Je werkt aan betekenisvol veranderen op het thema van je keuze.
  • Deel opgedane ervaringen met collega’s, je organisatie om de opbrengst te vergroten.
  • Betrek (netwerk)partners in dit netwerk, als dat nodig is voor inzichten en voortgang van jouw project.